Önkormányzati heraldika – város- és községjelek

Önkormányzati heraldika – város- és községjelek

Bízza a város- és községjelek megalkotását szakismeretekkel bővelkedő nagy hagyományra visszatekintő cégre. Az elismert heraldikus és képzőművész Velebný Zdeněk, aki immár 1992-től vezeti a heraldikai irodát, több mint 150 gyönyörű községi szimbólum szerzője. Tehát a műve garantálja a kiváló minőségű szakmai és művészeti feldolgozást.

A heraldikai iroda által nyújtott szolgáltatás

A község részére biztosítja az új jel (zászló) tervezetének kidolgozását a hagyományos heraldikai szabályok tiszteletben tartásával. A heraldikai iroda munkája abban rejlik, hogy tanulmányozza az elérhető levéltári anyagokat, majd az így szerzett információkat a grafikai tervezet kidolgozása során felhasználja. Az összes összegyűjtött tény az önkormányzatnak rendelkezésére áll a további felhasználás lehetőségével.

Miután a CsK Parlamentjének Heraldikai Bizottsága jóváhagyta a tervezetet, az összes kísérő szolgáltatást természetesen biztosítjuk, ezen kívül az önkormányzati jel és zászló elektronikus tervezetének kidolgozását, a pecsétek és vakírás készítéséhez szükséges kiverők gyártását is vállaljuk. Mindezt a legjobb minőségben.

Mikor kell módosítani a községjelet?

A községi heraldika képviselő eleme az Ön községének, ezért ha nincs teljesen megelégedve a jelenlegi jel megjelenítésével, mi biztosítjuk az új képzőművészeti feldolgozást, ami jobban teljesíti majd a funkcióját. Ez a módosítás semmiképpen nem sérti a heraldikus szabályokat, mivel a heraldika részére a leírás (blason) a kötelező, nem pedig a pontos képzőművészeti megjelenítés.

A községjel gyártási folyamata
Megrendelés és heraldikusunkkal való megbeszélés alapján 2-3 előzetes községjel és zászló tervezetet készítünk. Egyeztetés és esetleges módosítás után elkészítjük a tervezet végső  alakját, beleértve a leírást és indoklást.
Mindezt átadjuk az útmutatókkal együtt, miután a CsK Parlamentje által jóvá lett hagyva.

Példa - České Meziříčí város, Rychnov nad Kněžnou megye

Indoklás:
A jel alkotása során a történelmi pecsétből indultam ki, melyen három híd ívelés közepén halász látható. Továbbá azon megállapított tényekre támaszkodtam, hogy a legidősebb ismert családok, melyek tulajdonában volt České Meziříčí városa, a Plesů ze Sloupna (1396) család, továbbá a Lipé urak, Lichtemburk urak, Žampachy urak és Žernové város Tošovští urai.

A Meziříčí község nevét a pajzs kék színe által komponáltam bele a jelbe.

A jel leírása:
A kék pajzson ezüst kesztyűbe elhelyezett (pléh kesztyűbe) arany horgászbot, melynek horgán a pajzs sarkában nyugszik a kifogott ezüst hal.

A zászló leírása:
Kék lapon fehér kesztyűben (pléh kesztyűben) sárga horgászbot, melynek horgán a kifogott hal nyugszik.
A lap szélesség és hossz aránya 2:3.

Kérek egy nem kötelező kalkulációt a szolgáltatásra


Következő melléklet hozzáadása

Tekintse meg az összefüggő árut az e-shopban.

 • (némely méret)

  Az ár nincs megállapítva

 • (némely méret)

  Az ár nincs megállapítva

 • (némely méret)

  Az ár nincs megállapítva

 • (némely méret)

  Az ár nincs megállapítva

 • (némely méret)

  Az ár nincs megállapítva

 • (némely méret)

  Az ár nincs megállapítva

Aktualitások

További aktualitások

A heradika bloggról

További cikkek

cz pl de hu en it es ru fr

Pecsét minőség

(+420) 603 531 589